Baleària black_friday
gov_gripe_25_desktop
banner_visites-Culturals
energia

Quan la il·lusió es fa realitat

Quan la il·lusió es fa realitat
El xef Pau Sintes Juanico, reconegut el 2022 com a Millor Jove Xef Europeu per l’IGCAT, ha rebut enguany el Premi del Turisme de les Illes Balears al talent jove en turisme. José María Borràs, actual Millor Jove Cuiner d’Espanya i Portugal dins la competició S.Pellegrino Young Chef Academy, i de recent nomenament com a Ambaixador de Menorca – Regió Europea de la Gastronomia 2022, es prepara per disputar la fase mundial del certamen. I Òscar Roca, nomenat Millor Jove Cuiner de Menorca 2024, participarà a la Cimera Mundial de la Gastronomia i a la Plataforma de Trobada de Barcelona, Regió Mundial de la Gastronomia.
La seva trajectòria actual n’és una bona prova: Sintes dirigeix la proposta gastronòmica de l’hotel Cristine Bedfor de Maó, establiment de prestigi que aposta pel producte local i per una experiència culinària arrelada a l’illa. Per la seva part, Borràs lidera com a xef executiu les cuines dels hotels Morvedra Nou i Amagatay, del grup Annua, on la gastronomia és un element central en un projecte d’hoteleria sostenible i d’alt nivell. I el jove Òscar Roca acaba de completar un stage amb el prestigiós cuiner David Muñoz, una experiència que sens dubte marcarà el seu futur professional. Tots tres demostren que la cuina menorquina pot estar present en els escenaris més exigents sense perdre la seva essència.
No podem oblidar tampoc la resta de joves guardonats al llarg dels anys, que avui desenvolupen la seva carrera en cuines de primer nivell, tant a Menorca com fora de l’illa. Amb la seva feina diària actuen com a veritables prescriptors de la nostra gastronomia i contribueixen a donar-li projecció i reconeixement.
Però més enllà dels èxits personals, el que realment importa és l’evolució col·lectiva. Des que es van posar en marxa els concursos de Jove Xef Menorca, hem vist créixer una generació de professionals que avui ja ocupen llocs destacats i contribueixen a prestigiar la cuina menorquina. Aquests concursos han estat molt més que un aparador: han estat motor de motivació, formació i projecció.
Per això volem fer una crida a la joventut menorquina perquè segueixi aquests exemples, aposti per la formació i ompli de contingut la futura Escola d’Hostaleria de Ciutadella, que ha d’esdevenir viver del nostre talent gastronòmic. I tampoc no hem d’oblidar la formació de sala, massa temps relegada a un segon pla, a la qual cal donar el reconeixement i la visibilitat que mereix.
El paper de les institucions ha estat fonamental, i per això agraïm la tasca del Consell Insular de Menorca, que ha sabut donar suport a aquests concursos i ha contribuït a fer possible aquesta evolució. Els encoratjam a continuar amb aquesta aposta que tan bons fruits ofereix al nostre sector i al futur de la nostra joventut.
Des de Fra Roger reafirmem el nostre compromís: seguirem donant suport tant a les institucions com als joves cuiners i cuineres que, amb il·lusió i esforç, garanteixen el futur de la gastronomia menorquina.
Fra Roger, Gastronomia i Cultura
X

Xisco Cruz

Periodista de Menorca al Dia

Artículos relacionados